Ingmarsö Race går av stapeln helgen den 22-23 augusti 2020. Den är öppen för alla tävlande med SRS eller SRSs. Seglingen är en distanskappsegling på cirka 19 distans med start på lördagen vid Österskärs ångbåtsbrygga och mål utanför vår klubbhamn Lilla Kastet på Ingmarsö. På söndagen seglar vi samma bana åt motsatt håll.

Tävlingen är uppdelad i tre deltävlingar. På dag 1 är banan uppdelad i två deltävlingar och på dag 2 räknas hela banan som deltävling 3. Rapporteringspunkt på banan är målgång för deltävling 1 och den rapporterade tiden blir samtidigt starttid för deltävling 2.

Skeppare bestämmer under pågående tävling om man vill segla med eller utan undanvindssegel. Det är exempelvis ok att segla med undanvindssegel på deltävling 1 men utan undanvindssegel på deltävling 2 och 3. I rorsmansförklaringen anger skepparen vilket SRS-tal som ska användas för beräkning av sluttiden för respektive deltävling. Alla tider räknas om så jaktstarten är därmed inte precis men ett trevligt sätt att starta på.

Kräftskivan på klubbholmen efter Ingmarsö Race brukar vara en av årets höjdpunkter. Under rådande Coronaviruspandemi kan vi tyvärr inte ha mingel, prisutdelning eller en traditionsenlig kräftskiva i ladan.

Vi vill vara tydliga med att skeppare måste ta del av Svenska seglarförbundets "Corona" information på https://www.svensksegling.se/svenskaseglarforbundet/Infoomcoronasituationen/. Där framgår det vad som förväntas av skeppare för att begränsa smittspridningen av Covid-19.

Ingmarsö Race är en av tävlingarna som ingår i TBKs eget klubbmästarskap. Men vi ser GÄRNA att medlemmar ifrån andra närliggande klubbar anmäler sig.

Starttider presenteras senast kl: 08.10 på TBK hemsida under Kappsegling och aktuell segling vidare på Facebook TBK Kappsegling. Det är alltså inte något skepparmöte på plats i Klubbhuset. Vi frågor, hör av dig till Mats 070-580 83 62 eller Johan 070-563 50 24 eller Joakim 070-793 11 39, så svarar vi gärna på dina frågor :)

Avgiften för Ingmarsö Race är 150 kr

Även båtar utanför Trälhavets båtklubb är mycket välkomna. Väl mött!

Anmäl dig här!

Not.
Har man anmält sig till en segling och av något skäl inte kommer att starta så skall man så snart som möjligt meddela Kappseglingsledningen. Detta för att ledning och övriga seglare skall ha bättre grepp om vilka som verkligen kommer till start.

Dokument:

Seglingsföreskrifter

Banbeskrivning

Startlista söndagens race hem

Preliminärt Resultat 2020

Tidigare resultat:

Resultat 2019

Resultat 2018  (2018-08-20 Efter samtal med Luring och Märta har fått gottgörelse i segling 1 dag 2 med 34 minuter då de hjälpte till med Effies masthaveri.)

Resultat 2017

Resultat 2016