Ingmarsö Race går av stapeln lördagen den 17-18 augusti 2019. Det är årets höjdpunkt med trevlig kräftskiva på berget eller ladan på lördagskvällen. Den är öppen för alla tävlande med SRS tabell, SRS och SRS-shorthand mätbrev. Seglingen är en distanskappsegling på cirka 19 distans med start lördag vid Österskärs ångbåtsbrygga med mål utanför vår klubbhamn Lilla Kastet på Ingmarsö. Prisutdelning på kvällen för snabbaste båt ut. På söndag seglar vi samma bana hem, fast bakofram.

Tävlingen består nu av 2+1 delsegling. Rapporteringspunkt för Ingmarsö Race är samtidigt målgång för segling 1 och direkt start (samma tid) för segling 2 gällande dag 1. Dag 2 räknas hela seglingen som en delsegling. Ingmarsö Race är en av tävlingarna som ingår i TBKs eget klubbmästarskap. Men vi ser GÄRNA att medlemmar ifrån andra närliggande klubbar anmäler sig. Vi fortsätter även i år med det konceptet att skeppare kan bestämma sitt SRS/segelföring under pågående tävling, tider räknas ändå om efter målgång. Jaktstarten är därmed inte precis, dock ett trevligt sätt att starta på.

Efter seglingen blir det mingel, prisutdelning och kräftskiva på på berget eller klubbhuset! – Ta med Kräftorna. För detaljerad information se nedanstående länkar.

Starttider presenteras senast kl: 08.10 på TBK hemsida under Kappsegling och aktuell segling vidare på Facebook TBK Kappsegling. För den som önskar Seglingsföreskrifter och starttider (på papper) så läggs detta ut i TBKs klubbhus, Båthamnsvägen 8, Åkersberga senast kl: 18:30 dagen före aktuell segling. Det är alltså inte något skepparmöte på plats i Klubbhuset. Vi frågor, hör av dig till Mats 070-580 83 62 eller Johan 070-563 50 24 eller Joakim 070-793 11 39, så svarar vi gärna på dina frågor :)

Avgiften för Ingmarsö Race är 150 kr

Även båtar utanför Trälhavets båtklubb är mycket välkomna. Väl mött!

Anmäl dig här!

Not.
Har man anmält sig till en segling och av något skäl inte kommer att starta så skall man så snart som möjligt meddela Kappseglingsledningen. Detta för att ledning och övriga seglare skall ha bättre grepp om vilka som verkligen kommer till start.

Dokumet:

Seglingsföreskrifter

Banbeskrivning

Startlista 2019-08-17

Resultat 2019

Tidigare resultat:

Resultat 2018

2018-08-20 Efter samtal med Luring och Märta har fått gottgörelse i segling 1 dag 2 med 34 minuter då de hjälpte till med Effies masthaveri.

Resultat 2017

Resultat 2016