Vi som driver kappseglingssektionen Ann Furbäck, Joakim Bergkvist, Johan Furbäck och Mats Neyman, vårt budskap är enkelt:

1. Skapa bra seglingar med tillhörande aktiviteter!

2. Få fler att vilja prova på kappsegling!

3. Göra TBK & sektionen mer känd innanför och utanför klubben!

För dig som nu vill prova på kappsegling så är Vårracet lördagen 19 maj ett ypperligt tillfälle. Vi seglar en bana i våra närliggande vatten. Efteråt är det mingel, grillning och prisutdelning vid klubbhuset. Solen skiner. Häng med!

Seglingarna skall präglas av ärlig och vänlig segling. För att skapa lugnare starter används företrädesvis så kallad jaktstart vilket också medför att alla båtar kommer i mål mer samlat.

Vi fortsätter i år med det framgångsrika konceptet att skeppare kan bestämma sitt SRS/segelföring under pågående tävling, tider räknas ändå om efter målgång. Jaktstarten är därmed inte precis, dock ett trevligt sätt att starta på. Varje kappsegling kopplas också till någon social aktivitet för att skapa samhörighet och möjlighet att utbyta erfarenheter.

2018 kommer klubbmästerskap för kölbåtar och flerskrovsbåtar genomföras. Vi vill dock vara tydliga med att du som tillhör annan båtklubb är mer än välkommen att delta. För kölbåtar och flerskrovsbåtar kommer följande seglingar genomföras:

SRS talen för alla seglare har i år uppdaterats och alla nya SRS tabeller är nu publiserade på http://www.svensksegling.se/forbatagare/SRS/SRStabeller/
Har du frågor om just din båt så hör av dig till någon av oss. Viktigt är att alla som har ett SRS mätbrev (eller ett SRSv mätbrev) förnyar det, vi har ingen möjlighet att få fram SRS tal för mätbrevsbåtar.

Avgiften för Vårracet är 100 kr och övriga race 150 kr. Anmälan vid skepparmötet kostar 50 kr extra. Du kan också välja att betala en engångssumma på 350 kr för samtliga race. Anmäl dig här.

Besök gärna kappseglingssektionens Facebooksida!

Anmälda båtar till kappseglingarna hittar på startlistan under respektive kappsegling.

Resultat för 2018

Resultat för KM 2018 (endast TBK-båtar)

Resultat för 2017

Resultat för KM 2017 (endast TBK-båtar)