På ett extra årsmöte i juni 2016 gav medlemmarna i Trälhavets Båtklubb styrelsen i uppdrag att inleda förhandlingar för ett förvärv av en ny klubbholme. Beslutet aktualiserades av att ön Örsholmen i Karklöfaret var till salu. Försöket att köpa ön nådde inte i mål i första förhandlingsomgången. I verksamhetsplanen för 2018 gav medlemmarna åter mandat till styrelsen att verka för ett köp av en ny uthamn.

Det är med glädje och spänning vi kan berätta att Trälhavets Båtklubb nu har undertecknat köpeavtalet för Örsholmen, och i och med detta inleder vi en ny epok med en samlingsplats som skapar nya möjligheter.

Tillträde kommer att ske under sommaren så snart förvärvsavtal m.m. blir klart och fram till dess är det allemansrätten som gäller för dom som vill besöka ön, var försiktiga på bryggorna det finns dåliga delar. Som ni kan förstå finns inga nya bryggor eller andra bekvämligheter på plats ännu, utan det jobbet har påbörjats. Utvecklingen av Örsholmen kommer att ledas av TBK’s styrelse genom en Uthamnskommitté och vi hoppas att många kommer att vara intresserade av att vara med och göra detta till en skön plats att vara på för alla medlemmar. Tveka inte att höra av er om ni vill vara extra delaktiga.

Glad midsommar önskar vi er alla!

TBK Styrelse genom
Anders Bengtsson